Dobrý deň :)

  • Veselú Veľkú noc!

  • Testovanie deviatakov T9

  • Matematický klokan

    Dňa 26.3.2023 sa našli žiaci zúčastnili súťaže Matematický klokan. Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o. Do medzinárodnej súťaže sa každoročne zapája šesť miliónov žiakov na všetkých kontinentoch okrem Antarktídy. Na riešenie úloh sa nepotrebuje poznať kopec poučiek, skôr treba zapnúť zdravý sedliacky rozum.

    Zapojili sa žiaci 1. a 2. stupňa v počte 43 žiakov, z toho z 1. stupňa 17 žiakov a z 2. stupňa 26 žiakov.

    Žiaci prvého stupňa riešili úlohy testu papierovou formou a druhého stupňa online formou.

    Súťažilo sa v kategóriach :

    1. stupeň: Klokanko 2, Klokanko 3 a Klokanko 4. 

    2. stupeň:  Školák 5, Školák 6, Benjamín 7, Benjamín 8.

     

  • Jarné práce už začali...

  • Marec - mesiac knihy v MŠ

    Letí správa svetom, mamy budú čítať deťom – predčitateľská gramotnosť v MŠ

  • Tri prasiatka v MŠ

    Ďakujeme p. Ondríkovej za krásne spracovanú a zahranú rozprávku O troch prasiatkach. Kvik, Kroch a Čuňo boli bračekovia – bravčekovia, ktorí sa zachránili pred zlým vlkom vďaka svojej múdrosti, šikovnosti a prefíkanosti. Deti sa aktívne zapájali do príbehu a s napätím očakávali, ako sa rozprávka skončí. 

  • MŠ - Pletenie korbáčov

    Veľká noc sa blíži a naši škôlkari spoznávali regionálne zvyky prostredníctvom ukážky pletenia korbáčov. Do materskej školy zavítal pán Stanislav Uhrin, ktorý prijateľným spôsobom porozprával deťom o veľkonočných zvykoch a spojil to s ukážkou pletenia korbáčov. Deti videli rôzne spôsoby pletenia, chlapci ochotne pomáhali pri pletení a následne vyšibali naše pekné dievčatá. Pridali aj básničku a oni im za to uviazali na korbáč stužku. Zaujal nás aj kroj, v ktorom pán Uhrin prišiel – vyšívaná košeľa, nohavice a vysoké čižmy.

    Ďakujeme za pekný zážitok.

  • Svetový deň vody - "modrá výzva"

  • ANDERSENOV VEČER

    Dátum 22.3.sa spája s dátumom narodenia významného rozprávkara H. CH. Andersena.

    Je to medzinárodné podujatie na podporu čítania rozprávok a príbehov, ktoré sa uskutočňuje na Slovensku, v Čechách, na Morave, ale aj v Európe. Je to večer, ktorý združuje deti malých obcí aj veľkých miest bez rozdielu národnosti, a to všetko s minimálnymi finančnými nákladmi, s nadšením detí i dospelých organizátorov.

    Na našej škole prebehol celovečerný program v podobe takýchto aktivít.

    Začali sme aktivitami ku Dňu vody, pretože tento deň je zároveň aj Svetovým dňom vody. Na rôznych stanovištiach sa žiaci zapojili a vyskúšali si rôzne praktické činnosti spojené s touto tematikou. Ako sa zvečerievalo, podujatie prešlo do divadelnej podoby. V podaní p. Ondríkovej spolu so jej sestrou si žiaci pozreli divadielko Škriatkov poklad. Nasledovala prestávka na občerstvenie a vyhodnotenie najzaujímavejšej vstupenky na toto podujatie. Vstupenkou totižto bol náramok na ľubovoľný rozprávkový motív. A bolo ich veru neúrekom. Potom nasledoval  animačný program v podobe pohybovo-tanečných hier a súťaží. A už hodinky ukazovali 21:00 hod. a to bol čas odchodu domov.

    Rozprávkový večer pre deti plný bol plný dobrodružstiev, kreativity, súťaží a zábavy.

    Pevne veríme, že po 365. dňoch sa opäť stretneme na tomto podujatí.

                                                                                                           Mgr. Ingrid Štibrányiová

  • JAZIERKO

    Jazierko v areáli školy sa nám podarilo vybudovať vďaka projektu Nech prší!, na ktorý financie poskytla Nadácia SPP. Všetko sa to začalo myšlienkou p. učiteliek  Dörnhöferovej a Šutovskej, ktoré našli podporu u pána školníka. Nápad sa pozdával aj starším žiakom, ktorí aktívne prispeli svojou prácou pri výkopových prácach.

    15. februára 2024 sme začali s prvým označením, kde sa jazierko bude nachádzať. Ako práce postupovali môžete vidieť vo fotogalérii. Chcem vyjadriť veľké poďakovanie všetkým, ktorí priložili ruku k dielu: žiaci 9. a 8. ročníka, žiaci zo školského klubu detí, p. Šlahor (výkopové práce a dovoz štrku), p. Hrčková – Samper Decor Krakovany (grafický návrh a výber rastlín do výsadby), rodičia: p. Ľupták, Opet I., Tekula, Kutaj, Sedlák, Ábel M., p. Chovancová, Nedeliaková a naši kolegovia zo školy. Vďaka rodičovskej brigáde dňa 22. 03. sa podarilo osadiť palisády, vysadiť rastliny a upraviť okolie. Máme všetci z jazierka veľkú radosť a prajeme si Nech prší! Tento rok sme Deň vody oslávili naozaj netradične !

    Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP

  • Ponožková výzva prijatá!

  • Prednáška Africká divočina

    V Deň vody sme pokračovali v sérii prednášok environmentálneho vzdelávacieho projektu NEPZ. Projekt sa venuje osvete, vzdelávaniu a výchove detí a mládeže o význame svetovej divokej prírody, jej ohrozením a ochranou. Lektori sú priamo zapojení do ochrany tropického dažďového pralesa a kriticky ohrozených druhov zvierat v ekosystéme Leuser na severnej Sumatre a do ochrany oceánu v súostroví Pulau Banyak v Indickom oceáne. Dnes druhostupniarov vtiahli do tajov savany a pralesa v Afrike. Na záver prednášky ich lektor Tomáš motivoval k malým zmenám v ich životoch, ktorými môžu prispieť k zlepšeniu a ochrane životného prostredia.                                                                                                                                                               koordinátor ENV

  • Návšteva u prváčikov

    Dnes nás prišli navštíviť predškoláci z MŠ Hrádok. Boli zvedaví na školu, jej priestory a telocvičňu. U prváčikov zažili vyučovacie hodiny, ktorých sa aj aktívne zúčastnili. Najbližšie sa s nimi opäť stretneme v apríli počas zápisu do 1. ročníka.

  • Národné finále Európskeho kvízu o peniazoch

    Aj v tomto školskom roku si naši deviataci zmerali svoje sily online v Národnom finále Európskeho kvízu o peniazoch prostredníctvom platformy ZOOM a Kahoot.

    Po náročnej príprave na Testovanie T9, kde museli pracovať každý sám za seba, dnes 21. 03. 2024 spojili svoje sily a spoločne ako jeden tím riešili 15 otázok v oblasti finančníctva a bankovníctva. Aj keď sa im nepodarilo obsadiť prvé tri miesta (rozhodovala nielen správnosť v odpovediach ale aj čas), veríme, že otázky, na ktoré sa v tejto súťaži pripravovali im pomôžu zorientovať sa v problematike a získané vedomosti využijú vo svojom osobnom živote.

     

  • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ pre šk. rok 2024/25

     

     

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Lúka 135

    pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na

    zápis do prvého ročníka

    Zápis sa bude konať v dňoch:

    • 09. apríla 2024 od 13:30 do 16:00 hod. - deti z obcí Hrádok a Modrovka
    • 10. apríla 2024 od 13:30 do 16:00 hod. - deti z obce Lúka, Modrová, Stará Lehota, Nová Lehota

    Zákonný zástupca prinesie: občiansky preukaz, prefotený rodný list dieťaťa, vyplnenú a podpísanú prihlášku na vzdelávanie v základnej škole na šk. r. 2024/25, vyplnený dotazník a 15,- € na sadu pracovných zošitov pre 1. ročník.

    Tel. kontakt: 033 778 52 21

    Prihlášku na vzdelávanie v základnej škole na šk. r. 2024/25 a dotazník si môžete stiahnuť z webového sídla školy alebo vyzdvihnúť u  riaditeľky MŠ.

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším.

    Rozdielne ponožky si vo štvrtok 21. marca  môžeme dať do školy všetci spoločne a  takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

    Členovia Žiackej školskej rady vyhodnotia počet žiakov, ktorí sa zúčastnili ponožkovej výzvy a udelia body do školskej olympiády pre jednotlivé triedy.

     

  • Chemická olympiáda 

    Aj tento školský rok sme nechýbali na Chemickej olympiáde kat. D v Novom Meste nad Váhom. Konal sa už jej 60. ročník. Filip Ušiak si overil najprv svoje zručnosti pri príprave uhličitanu vápenatého a následne aj svoje teoretické vedomosti z chémie. Olympiády sa zúčastnili žiaci z týchto základných škôl: ZŠ Čachtice, ZŠ Podolie, ZŠ Stará Turá, ZŠ Horná Streda, ZŠ Ul. kpt. Nálepku Nové Mesto n.V., ZŠ Ul. Tematínska Nové Mesto n.V. Filip sa chemickej olympiády zúčastnil prvýkrát a už sa nevie dočkať ďalšieho ročníka. V tomto ročníku získal 43 bodov a umiestnil sa na 9. mieste. Blahoželáme!

  • Oznámenie

    Oznamujeme, že dňa 20. 03. 2024 bude prerušené vyučovanie pre žiakov 5. až 8. ročníka z organizačných dôvodov. Dňa 20. 03. 2024 sa uskutoční testovanie žiakov deviateho ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. Vzhľadom na to, že bude veľa učiteľov zapojených do organizácie testovania, v tento deň prídu do školy iba žiaci 9. ročníka a žiaci 1. stupňa. V uvedený deň bude v prevádzke ako obyčajne MŠ,  ŠJ  a  ŠKD pri ZŠ s MŠ Lúka 135.

  • Naši malí (kraso)korčuliari

  • Prezentácia projektov v anglickom jazyku

    Vo februári a v marci pracovali študenti v rámci anglického jazyka na projektoch, v ktorých spracovávali rôzne témy. Žiaci deviateho, ôsmeho a siedmeho ročníka mali možnosť využiť svoje poznatky z dejepisu, informatiky, geografie a iných predmetov, spojiť tieto poznatky dokopy a  vyskúšať si, aké to je prezentovať vypracované projekty z anglického jazyka pred väčším počtom žiakov a učiteľov.  

    Žiaci deviateho ročníka spracovali tému Milan Rastislav Štefánik. Tému si rozdelili a postupne poslucháčom predstavili život tohto velikána slovenskej histórie. 

    Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka spracovávali témy ako napríklad: Sociálne siete, Školstvo vtedy a dnes, Prírodné prostredie, Šport, Vesmír. 

    Veľká väčšina žiakov pristúpila k svojim úlohám zodpovedne, popasovali sa s technickými problémami, výslovnosťou a aj veľkou dávkou trémy. 

    V ôsmom ročníku zaujali Miška Gripová, Filip Ušiak a Kristínka Zimányi. Mali výborne pripravenú prezentáciu, svieže prezentovanie a príjemné vystupovanie. V 7. ročníku sme videli najlepšie odprezentovanú tému celého podujatia - dvojica Alexej Tiščenko a Matúš Kurinec - Šport, kde zahviezdil Alexej Tiščenko absolútne bezchybnou angličtinou, výborným vystupovaním a plynulou interakciou s počúvajucími.

    Ďakujem všetkým študentom za snahu a učiteľom za podporu.

    Verčimáková

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Lúka 135 skola@zsluka.sk
    Lúka 135, 91633
  • ZŠ: 033/7785221, 0905569521
    MŠ: 0901705247
    ŠJ: 033/7785122

Fotogaléria