Dobrý deň :)

  • Návšteva u prváčikov

    Dnes nás prišli navštíviť predškoláci z MŠ Hrádok. Boli zvedaví na školu, jej priestory a telocvičňu. U prváčikov zažili vyučovacie hodiny, ktorých sa aj aktívne zúčastnili. Najbližšie sa s nimi opäť stretneme v apríli počas zápisu do 1. ročníka.

  • Národné finále Európskeho kvízu o peniazoch

    Aj v tomto školskom roku si naši deviataci zmerali svoje sily online v Národnom finále Európskeho kvízu o peniazoch prostredníctvom platformy ZOOM a Kahoot.

    Po náročnej príprave na Testovanie T9, kde museli pracovať každý sám za seba, dnes 21. 03. 2024 spojili svoje sily a spoločne ako jeden tím riešili 15 otázok v oblasti finančníctva a bankovníctva. Aj keď sa im nepodarilo obsadiť prvé tri miesta (rozhodovala nielen správnosť v odpovediach ale aj čas), veríme, že otázky, na ktoré sa v tejto súťaži pripravovali im pomôžu zorientovať sa v problematike a získané vedomosti využijú vo svojom osobnom živote.

     

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším.

    Rozdielne ponožky si vo štvrtok 21. marca  môžeme dať do školy všetci spoločne a  takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

    Členovia Žiackej školskej rady vyhodnotia počet žiakov, ktorí sa zúčastnili ponožkovej výzvy a udelia body do školskej olympiády pre jednotlivé triedy.

     

  • Chemická olympiáda 

    Aj tento školský rok sme nechýbali na Chemickej olympiáde kat. D v Novom Meste nad Váhom. Konal sa už jej 60. ročník. Filip Ušiak si overil najprv svoje zručnosti pri príprave uhličitanu vápenatého a následne aj svoje teoretické vedomosti z chémie. Olympiády sa zúčastnili žiaci z týchto základných škôl: ZŠ Čachtice, ZŠ Podolie, ZŠ Stará Turá, ZŠ Horná Streda, ZŠ Ul. kpt. Nálepku Nové Mesto n.V., ZŠ Ul. Tematínska Nové Mesto n.V. Filip sa chemickej olympiády zúčastnil prvýkrát a už sa nevie dočkať ďalšieho ročníka. V tomto ročníku získal 43 bodov a umiestnil sa na 9. mieste. Blahoželáme!

  • Oznámenie

    Oznamujeme, že dňa 20. 03. 2024 bude prerušené vyučovanie pre žiakov 5. až 8. ročníka z organizačných dôvodov. Dňa 20. 03. 2024 sa uskutoční testovanie žiakov deviateho ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. Vzhľadom na to, že bude veľa učiteľov zapojených do organizácie testovania, v tento deň prídu do školy iba žiaci 9. ročníka a žiaci 1. stupňa. V uvedený deň bude v prevádzke ako obyčajne MŠ,  ŠJ  a  ŠKD pri ZŠ s MŠ Lúka 135.

  • Naši malí (kraso)korčuliari

  • Prezentácia projektov v anglickom jazyku

    Vo februári a v marci pracovali študenti v rámci anglického jazyka na projektoch, v ktorých spracovávali rôzne témy. Žiaci deviateho, ôsmeho a siedmeho ročníka mali možnosť využiť svoje poznatky z dejepisu, informatiky, geografie a iných predmetov, spojiť tieto poznatky dokopy a  vyskúšať si, aké to je prezentovať vypracované projekty z anglického jazyka pred väčším počtom žiakov a učiteľov.  

    Žiaci deviateho ročníka spracovali tému Milan Rastislav Štefánik. Tému si rozdelili a postupne poslucháčom predstavili život tohto velikána slovenskej histórie. 

    Žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka spracovávali témy ako napríklad: Sociálne siete, Školstvo vtedy a dnes, Prírodné prostredie, Šport, Vesmír. 

    Veľká väčšina žiakov pristúpila k svojim úlohám zodpovedne, popasovali sa s technickými problémami, výslovnosťou a aj veľkou dávkou trémy. 

    V ôsmom ročníku zaujali Miška Gripová, Filip Ušiak a Kristínka Zimányi. Mali výborne pripravenú prezentáciu, svieže prezentovanie a príjemné vystupovanie. V 7. ročníku sme videli najlepšie odprezentovanú tému celého podujatia - dvojica Alexej Tiščenko a Matúš Kurinec - Šport, kde zahviezdil Alexej Tiščenko absolútne bezchybnou angličtinou, výborným vystupovaním a plynulou interakciou s počúvajucími.

    Ďakujem všetkým študentom za snahu a učiteľom za podporu.

    Verčimáková

  • Výchovný koncert KOSU (Komorný orchester slovenských učiteľov)

    Emotívny hudobný zážitok sme žiakom našej školy sprostredkovali výchovným koncertom, ktorý sa uskutočnil v pondelok 11.3.2024 v dopoludňajších hodinách v rímskokatolíckom Kostole Sedembolestnej Panny Márie v Lúke.

    ...Piano, forte, zbormajster, prvé husle, druhé husle, suita, symfónia, harmónia, orchester, komorný orchester, výrazové prostriedky hudby, úprava slovenskej ľudovej piesne... Nielen svetom hudobnej teórie nás na krídlach hudby preniesol Komorný orchester slovenských učiteľov (KOSU). Väčšina žiakov našej školy prvýkrát „na vlastné oči a uši“ videla a počula ako vyzerajú husle, viola, violončelo, či kontrabas, akú farbu má zvuk, ktorý tieto sláčikové nástroje vydávajú a ako im to spolu krásne ladí. Zážitok sprostredkovaný týmto koncertom bol pohladením duše v zmysle výroku Johnnyho Deppa: „Hudba sa nás dotýka citovo tam, kde to samotné slová nedokážu.“

  • Kurz ľadového korčuľovania (1. - 2. roč.)

    Štvordňový kurz korčuľovania sa v našej škole organizuje po prvýkrát. Tréneri z Penguin sport clubu dokázali už počas prvého tréningu rozkorčuľovať aj nekorčuliarov.Veď posúďte!

    (Viac foto vo fotogalérii).

  • 2. ročník - Čitateľské okienko

    Takto vyzerá "Čitateľské okienko" v 2. ročníku. Každý žiak má založené svoje portfólio a v ňom zoznam prečítaných kníh s ilustráciami. 

  • 2. ročník - Zo života hmyzu - projekty

    Takéto krásne projekty vytvorili žiaci 2. ročníka na tematické vyučovanie "Spoločenstvo mravcov a včiel" počas jarných prázdnin. 

    Poďakovanie patrí všetkým spolutvorcom, ktorí sa na tvorbe projektov podieľali. (Viac obr. vo fotoalbume)

  • Bábkové predstavenie O pyšnej Dorotke (1. – 2. roč.)

    Pýcha priviedla kráľovskú dcéru až do pekla, do ktorého ju na prevýchovu poslal kráľ. Peklo jej na želanie kráľa dá lekciu a celý rok v ňom musela slúžiť. Rozprávka sa končila svadbou, keď si prevychovaná princezná Dorotka vezme chudobného Mateja. V rozprávke zazneli pekné pesničky. Deti si po predstavení pozreli marionety a mohli sa ich aj dotknúť.

  • Školský e-shop

    Dobrý deň všetkým!

    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsmsluka/

     

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20.3. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

     

    Nezabudnite využiť zľavu 10 %, stačí pri nákupe zadať voucher v znení JARNAKY10.

     

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

    S pozdravom a prianím krásneho dňa 

    vedenie školy

     

     

  • UŽITE SI JARNÉ PRÁZDNINY!!!!

  • Sviatok sv. Valentína

    Ani v tomto školskom roku sme nezabudli na "Valetínsku poštu". Členovia žiackej školskej rady ju otvorili, starostlivo roztriedili a rozdali žiakom. 

    V tento deň kolektívy jednotlivých tried prišli oblečené v odtieňoch červenej a ružovej farby, za čo pre svoju triedu získali body do Školskej olypiády.

  • Technická olympiáda - krajské kolo

    V stredu 7. 2. 2024  sa v  SOŠ  OaS Novom Meste nad Váhom uskutočnilo krajské kolo Technickej olympiády.

    Súťaží sa v dvoch kategóriách. V kategórii A - žiaci 8.-9. ročníka a kategórii B - žiaci 5.-7. ročníka. Súťaž prebieha formou riešenia vedomostných testov v prvej časti TO a formou riešenia praktických zadaní v druhej časti TO.

    Okres Nové Mesto nad Váhom reprezentovali  naši žiaci, ktorí postúpili z okresného kola.

    V kategórií A:  Filip Paulech, Libor Gabriel Ondreička - žiaci 9. ročníka.

    Žiaci boli úspešní riešitelia a umiestnili sa na peknom 6. mieste.

    Naším žiakom srdečne gratulujeme.

  • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

    70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín sme ani tento rok neobišli. Do obvodného kola v Novom Meste n/V postúpilo 5 žiakov z našej školy – Janka Ondríková, Klárka Juráková, Sofika Tormová, Tobiasko Krajčech a Danielka Juráková. Úspešne reprezentovali našu školu v recitovaní poézie a prózy, Danielka sa umiestnila na peknom 3. mieste v 3. kategórii v prednese prózy.

    Súťažiacim blahoželáme všetkým!

  • Dejepisná olympiáda

    Dňa 5.2.2024 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády v Novom Meste nad Váhom. Žiaci našej školy nás reprezentovali v kategóriách C, D a E. Slovenská komisia Dejepisnej olympiády vybrala v šk. roku 2023/2024 tému „Slovenské hrady, zámky a kaštiele“. Žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu a držíme palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 19.4.2024 v Trenčíne.

    Kategória C: K. Hubinská – 2. miesto

    Kategória D: N. Janžová – 6. miesto

                           K. Zimányi – 10. miesto

    Kategória E: J. Kutaj – 3. miesto

                          R. Urban – 6. miesto

     

  • Technická zručnosť našich piatakov

    Chlapci z 5. roč. sa realizovali na hodine Techniky a vyskúšali si rezanie a opracovanie dreva. Výsledkom ich aktívneho prístupu k téme sú búdky pre vtáčiky.

  • Ypsilon - slovina je hra - úspešní riešitelia

    Vyhodnotenie súťaže Ypsilon slovina je hra sa uskutočnilo dňa 1.2. 2024. Žiaci sa dozvedali koľko bodov získali a boli odmenení diplomom a perom. Ďakujem všetkým za účasť v súťaži.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Lúka 135
    Lúka 135, 916 33
  • ZŠ: 033/77 852 21, 0905 569 521
    MŠ: 0901 705 247
    ŠJ: 033/77 851 22

Fotogaléria