Dobrý deň :)

  • BŠ LUKA - Pozor, basketbal je aj o cite a rytme

  • MŠ - Tancujúce tigríky

    V pondelok 26.6. ku škôlkarom do MŠ prišiel maskot z krúžku Tancujúce tigríky, ktorý viedla p. Veronika Kľúčovská. Deti boli príjemne prekvapené a veselé. Spoločne si zatancovali, odfotili sa a rozlúčili.  Bol to pre ne naozajstný zážitok vidieť veľkého tancujúceho tigra. Niektorí sa už tešia na budúci rok.

  • ...a bola svadba

    S potešením Vám oznamujeme, že sobota 24.6.2023 bola svadobným dňom našej milej kolegynky, učiteľky, pedagogickej asistentky a špeciálnej pedagogičky Mgr. Silviky Kukučovej, vlastne už Žabčíkovej.

    Do manželského života jej prajeme veľa lásky, zdravia, trpezlivosti, vzájomného porozumenia a rodinného šťastia!!!

  • Maksík - matematická súťaž

    Žiaci z 2. A – Jakub M., Adam M., Matias K., Filip N., z 2.B – Laila M., Ninka S., Alex L., Ela J., z 3. roč. – Paulínka P., Matúš G., Simonka M., Tobias K., Marek Š., Nelka Č., a zo 4. roč. – Ella G., Jarko Z., Jonáš L., Mirka Š., Martin J., Eliáš P., Lucka K., Sofia B, poctivo vypracovávali zaujímavé, ale i náročné úlohy v matematickej súťaži Maksík. Plnili a riešili zadania v piatich kolách a ich snaha bola teraz ku koncu roka odmenená malým darčekom a diplomom. Medzi najúspešnejších patrila Ela Juríková z 2.B. Žiakom ďakujeme za zapojenie sa do súťaže a aj za peknú reprezentáciu školy.

  • MŠ - Čertova pec

    Aj škôlkari sa na konci roka dočkali svojho výletu. Vybrali sme sa autobusom do Radošiny na Čertovu pec. Deti sa po príchode občerstvili chutnou bagetkou zo školskej jedálne, pochutili si na jablkách, napili sa, aby zvládli cestu do jaskyne. Po príchode k jaskyni sa dozvedeli o pôvode tejto krasovej jaskyne, ktorá je aj chránenou prírodnou pamiatkou. Boli prekvapení, že tu niekedy sídlili pravekí lovci, ktorí používali kamenné nástroje. Niektoré deti mali z výstupu do jaskyne aj obavy, ale nakoniec to všetci zvládli. Pri zostupe z jaskyne museli vedieť správne a opatrne kráčať po strmom, ale peknom lesnom chodníčku. Stretli sa aj so zvieratkami, najmä kozičkami, ktoré chodili voľne pomedzi ne. Pozorovali maličké divé prasiatka, lane, muflónov. Napokon si pobehali v areáli Motorestu a zjedli takmer všetko, čo im rodičia nabalili. Ďakujeme p. Kubánovi z autobusovej spoločnosti Vlkovič za odvoz, bezpečnú jazdu a sponzorovanie výletu.

  • DHZ

    Vo štvrtok 15.6. v našej škole „horelo“, našťastie nie naozaj, ale iba na skúšku, žiaci si spoločne s vyučujúcimi  vyskúšali evakuačný plán v prípade, že by si nejaká situácia vyžiadala rýchle opustenie školy. Zvládli to všetci na výbornú. Po nácviku sa všetkým predstavil DHZ z Modrovky, spolu so svojimi najmladšími pokračovateľmi – „Modrákmi“. Ukázali nám, ako prebieha súťaž, aké disciplíny musia zvládnuť, aké prekážky prekonať. Žiaci spoločne „pripravili“ hasiča, ktorý si postupne obliekal uniformu, ktorú  používajú pri zásahu. Nakoniec si mohli aj ostatní žiaci vyskúšať prekonávanie prekážok a pozrieť si aj výbavu hasičského auta.  

    Ďakujeme DHZ Modrovka a aj „Modrákom“ za pútavý zážitok.

  • Fast Heroes

    Naša škola sa zapojila do projektu, vďaka ktorému dali naše deti svojím starkým rodičom hodnotný dar. Je to dar vedomostí, ktoré by im jedného dňa mohli zachrániť život.

    Podľa Svetovej organizácie pre cievne mozgové príhody jeden zo štyroch ľudí utrpí počas života mozgovú príhodu. Jedna tretina pacientov s mozgovou príhodou zostane natrvalo zdravotne postihnutá a nebude už viac schopná starať sa o svoje vnúčatá a rodiny.

    Prostredníctvom tohto programu sa žiaci 2. ročníka v rámci ŠKD pod vedením svojho vychovávateľa a následne doma so svojimi rodičmi a starými rodičmi učili, ako si zapamätať 3 najdôležitejšie príznaky cievnej mozgovej príhody a spojili si ich s číslom 112:

    1. Ak niekomu náhle poklesne tvár na jednu stranu.

    2. Ak niekto náhle stratí silu v jednej ruke.

    3. Ak dve nesúdržné per náhle ovplyvnia niekho reč.

     

  • Projekt - Anglický jazyk

    Žiaci piateho a šiesteho ročníka sa zúčastnili súťaže v anglickom jazyku „Projekt o anglicky hovoriacich krajinách“. Za úlohu mali v skupinkách spracovať náročný text, prepracovať ho do jednoduchšej podoby, preložiť do anglického jazyka a odprezentovať.

    Väčšina žiakov sa svojich úloh ujala zodpovedne, v rámci skupín spolupracovali výborne a vypracovali krásne projekty. Naučili sa, ako rozprávať pred väčšou skupinou žiakov a pedagógov, prekonali trému a odhodlali sa aj na kladenie otázok v cudzom jazyku.

    Komisia sa nakoniec zhodla, že najlepšie spracovaný projekt bol Ancient British monuments žiakov piateho ročníka. Lukáš Opet, Stelka Opetová a Lívia Polónyiová predstavili vynikajúci projekt, ktorý bol výborne spracovaný, odprezentovaný a doplnený dodatočným materiálom.

  • MDD našich prváčikov

    Konečne nastal ten VEĽKÝ SVIATOČNÝ DEŇ!

    Ráno 1.6.2023 vyštartoval spred školy autobus plný detí - smer Havran, Ahoj, Koliba pod Ahojom.

    S ruksakmi, fľaškami, chutnou desiatou a dobrou náladou sme sa posadili do autobusu, ktorý nás priviezol až na Havran. Odtiaľ sme sa lesnou cestičkou a lúkou plnou lúčnych kvetov dostali na vrchol kopca Ahoj.

    Unavení po túre sme sa osviežili tekutinami, odpočinuli si a vychutnali si prekrásny výhľad na vodnú nádrž Sĺňava a slnkom zaliaty pohľad na prekrásne kúpeľné mesto Piešťany.

    Po odpočinku sme výlet zakončili prechádzkou popri lyžiarskych vlekoch na kopci Ahoj, s cieľom v Kolibe pod Ahojom.Tam nás čakalo prekvapenie v podobe chutného sviatočného obedíka, nanukov, čapovanej kofoly, samozrejme v plnej réžii p. majiteľa,  a milej obsluhy v podobe nášho bývalého žiaka, Emila Poturnaya, syna p. Poturnaya, majiteľa Koliby pod Ahojom.

    Do príchodu autobusu sa deti potešili pohľadom na jelene, kačky, zajačiky a mačku, pohojdali sa na hojdačkách, pošmýkali na šmykľavke a užívali si pohľad na lesné jazierko.

    Zažili sme spolu prekrásny sviatočný deň.

    Ďakujeme: p. Dominike Poturnayovej, p. Poturnayovi, p. Hanzlíkovi

  • Návšteva u prvákov

    Pani učiteľky a predškoláci z materskej školy ďakujú pani uč. Štibrányiovej za milé privítanie v triede prvákov. Predškoláci si tak mohli prezrieť priestory školy a prváckej triedy. Prváci sa pochválili ako sa naučili čítať, písať, počítať. Nezahanbili sa ani škôlkari. Poznali niektoré písmená abecedy, vedeli spočítať príklady na guľôčkovom počítadle. Pani učiteľka im povedala, čo všetko budú potrebovať v septembri, keď sa stanú prvákmi. Už teraz sa tešia na novú pani učiteľku a kamarátov.

  • MDD v našej škole

    Medzinárodný deň detí si žiaci našej školy užili dosýta. Najskôr boli vyhodnotené vedomostné súťaže a olympiády ako aj zberové aktivity tried či jednotlivcov. Nasledovali atraktívne súťaže v areáli školského dvora i ihriska, ktoré si tento rok pripravili naši najstarší žiaci. A veru, pripravili sa na dnešný deň naozaj zodpovedne. Pod dohľadom svojej triednej, p. učiteľky Potočkovej, čakalo na žiakov 9 zaujímavých stanovíšť, kde si mali možnosť vyskúšať svoju šikovnosť, postreh, presnosť, rýchlosť, trpezlivosť a schopnosť spoľahnúť sa na druhého. Celým areálom počas aktivít znela slovenská hudba, čo znásobovalo dobrú náladu a radosť z celého dňa. Deviatakom a triednej p. učiteľke ďakujeme za výborne zorganizovaný deň. Ak máte chuť vidieť kúsok atmosféry z tohto dňa, nech sa páči, kliknite si do fotoalbumu.

    Poďakovanie patrí aj spoločnosti Budiš, ktorá sa postarala, o občerstvenie počas horúceho dňa v podobe ovocných sirupov. Ďakujeme, veľmi si to vážime.

  • Vernisáž 2022/23 - ZUŠ J. Kréna Nové Mesto nad Váhom

    Žiačka 9. roč. Daniela Štibrányiová - úspešná absolventka ZUŠ J. Kréna

  • Škola v prírode

    V dňoch 22.5. – 26.5. sa naši tretiaci a štvrtáci zúčastnili Školy v prírode v RZ Go Kľačno pod vedením p. učiteliek Šutovskej, Briškovej a p. vychovávateľky Sivákovej. Deti si užili celý týždeň zábavy, hier, aktivít, súťaží, ale museli preukázať aj istú dávku samostatnosti, či už pri hygiene, samoobslužných činnostiach, alebo vydržať bez svojich blízkych. Veríme, že deti si odniesli veľa pozitívnych spomienok a zážitkov, o čom svedčia aj ich zápisky do našej kroniky školy v prírode.

    „V škole v prírode sa mi páčilo, že sme boli v ZOO a zbierali sme diamanty.“

    „Tešil som sa na diskotéku.“

    „Škola v prírode bola super, najviac sa mi páčilo pašovanie kameňov.“

    „Najviac sa mi páčila hra na casino, obchod, pašerákov a disko.“

    „Páčila sa mi vybíjaná a výlet do ZOO s pani učiteľkami.“ 

  • Koncoročný výlet 2.A, 2.B a 5. triedy

    Zábava, relax, nákup suvenírov, aktívny pohyb na čerstvom vzduchu, občerstvenie, zmrzlina, pizza..., ale i získavanie nových poznatkov a prekonávanie seba samého pri zdolávaní prekážok - to všetko sa snúbilo na koncoročnom výlete druhákov a piatakov. Cieľom ich cesty bolo krajské mesto Trenčín, ktoré ich privítalo exkluzívnym počasím - ako na objednávku. Deti navštívili námestie pod Trenčianskym hradom, kde sa občerstvili, nasledovala prehliadka Trenčianskeho hradu a nakoniec turistika lesoparkom Brezina do Tarzánie. V Tarzánii si odvážlivci zmerali sily a odvahu pri zdolávaní nástrah lanovej dráhy, precvičili orientačný zmysel v bludisku a vyskúšali svoju presnú mušku pri triafaní z luku...

  • Pripravujeme (nielen) pre žiakov...

    V piatok 2.6.2023 v dopoludňajších hodinách sprostredkuje celoslovenské hudobné teleso "Spevácky zbor slovenských učiteliek Ozvena", ktoré integruje učiteľky z celého Slovenska, žiakom našej školy interaktívnu hodinu hudobnej výchovy.

    Následne vo večerných hodinách sa SZSU OZVENA predstaví v programe podujatia "Noc kostolov" vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Hrádku, na ktoré ste všetci srdečne pozvaní!!!

  • Pozývame Vás

    Srdečne Vás pozývame do Hrádku na "Noc kostolov" - kultúrno-spoločenské podujatie, počas ktorého sa kostoly otvárajú širokej verejnosti. Vítaní sú všetci ľudia dobrej vôle, bez ohľadu na náboženskú, rasovú, politickú, štátnu, či inú príslušnosť.

    V Hrádku sa (okrem iného) tentokrát predstavia aj žiaci zo ZŠ s MŠ Lúka ochotníckym predstavením a Spevácky zbor slovenských učiteliek Ozvena. Podujatie spestrí aj výstvava detských výtvarných prác, či predstavenie pozoruhodnej publikácie "Správcovia hrádockej fary"... Máte sa na čo tešiť!

  • BŠ LUKO - prihláška na basketbal

  • Čitateľský maratón pre detičky z MŠ

    Dňa 25.5.2023 si naši prváci pripravili čiateľský maratón pre škôlkarov. Postupne - na pokračovanie - im prečítali ukážku z knihy Deduško Večerníček. 

    Budúci prváci sa už teraz tešia na "veľkých" kamarátov, s ktorými sa v ZŠ stretnú budúcom školskom roku. 

     

  • Návšteva hospodárskeho dvora

    Počas pobytu vonku sme navštívili hospodársky dvor u Krchnavých a Šlahorových. Deti rozpoznávali mláďatká kačíc, husí, zajacov, holubov, anduliek a kamerunských oviec. Pozorovali rozdiely medzí mláďatami a dospelými jedincami a ich potravou. Uvedomili si, že zvieratá potrebujú pre svoj rast vodu, potravu a vzduch a tiež starostlivosť hospodára. Niektoré deti videli tieto mláďatká prvý krát. Ďakujeme za príjemné prijatie a rozprávanie o zvieratách.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Lúka 135 skola@zsluka.sk
    Lúka 135, 91633
  • ZŠ: 033/7785221, 0905569521
    MŠ: 0901705247
    ŠJ: 033/7785122

Fotogaléria