Dobrý deň :)

  • Podporme BŠ LUKO!

    Ahojte, milí rodičia a naši spolužiaci!

    Sme deti z našej malej školičky,

    máme rady šport a nebojíme sa loptičky. 

    Nepýtame peniaz, no podporu u Vás hľadáme,

    dôležitý link na Vašom Facebooku na zdieľanie. 

    V linku nájdete video naše z basketu, 

    neurobí Vám to veľkú robotu. 

    Za každé zdieľanie ĎAKUJEME!

    Už teraz sa z Vašej podpory RADUJEME!

    Lúčanské Včielky a Kočovskí Bociani,

    hlavne deti Basketbalovej Školy LUKO.

  • Basketbalový camp BŠ LUKO 2023

  • Výchovný koncert

    Občianske zduženie „Škola života“ ponúka rôzne koncerty pre žiakov ZŠ od slovenského  folklóru, cez muzikálovú tvorbu až po výchovne koncerty o prvej pomoci, či bezpečnosti na cestách. Nás oslovil program Československý muzikál, ktorý bol prierezom muzikálovej tvorby a ponúkol známe pesničky z muzikálov Na skle maľované, Neberte nám princeznú, Fontána pre Zuzanu, Hamlet, Krysař a pod.  Koncert sa odohral v našej telocvični dňa 28.3.2023 a pesničky zaspieval p. Jaroslav Gažo so sprievodom gitaristu p. Juraja Jaroščiaka. O výbornú priam „koncertnú“ atmosféru so všetkým, čo k tomu patrí – tlieskanie, spievanie, mávanie, sa postarali naši žiaci, niektorí si išli pri tom priam „hrdlo vykričať“. Finále koncertu však už mali pevne v rukách naši deviataci, ktorí sa opäť ukázali ako správny tím. Ďakujeme za pekný kultúrny zážitok.

  • Veľkonočná výstava v Lúke

    Dňa 24. marca sme navštívili veľkonočnú predajnú výstavu ručných prác členiek a členov ZO JDS Lúka v nebytových priestoroch pani Libuše Zámečníkovej, ktorá nás privítala a predstavila krásne veľkonočné výrobky. Výstava bola spestrená ochutnávkou veľkonočných medovníkov. Pre potešenie sme si odniesli zakúpené veľkonočné vajíčka, dekoráciu a šibáky. Ďakujeme za milé privítanie a odporúčame rodičom výstavu navštíviť.

  • Marec – mesiac kníh

    Deti z MŠ si pripomenuli marec – Mesiac kníh pozvaním svojich súrodencov do materskej školy, aby im prečítali rozprávky a príbehy zo svojich kníh. Akcia prebiehala dva týždne popoludní a vystriedalo sa 9 súrodencov. Ďakujeme Simonke Šlahorovej, Sofii Tormovej, Ladke Adamusovej, Pavlínke Kubicovej, Lívii Polóniovej, Natálii Kravárikovej, Matúšovi Riškovi, Dávidovi Turovskému a Karolínke Štipanitzovej za čítanie rozprávkových príbehov.

  • 28.3. DEŇ UČITEĽOV

    „Ak sa človek má stať človekom, musí sa vzdelávať.“ Jan Amos Komenský

  • Zápis do 1. ročníka ZŠ

             

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Lúka 135

    pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na zápis do prvého ročníka

    Zápis sa bude konať v dňoch:

    03. apríla 2023 od 13:30 do 15:30 hod. deti z obcí Hrádok, Modrovka, Modrová, St. Lehota, N. Lehota

    04. apríla 2023 od 13:30 do 15:30 hod. deti z obce Lúka

    Zákonný zástupca prinesie: občiansky preukaz, prefotený rodný list dieťaťa, vyplnenú a podpísanú prihlášku na vzdelávanie v základnej škole na šk. r. 2023/24, vyplnený dotazník a vlastné pero

    Tel. kontakt: 033 778 52 21

    Prihlášku na vzdelávanie v základnej škole na šk. r. 2023/24 a dotazník si môžete stiahnuť z webového sídla školy alebo vyzdvihnúť u p. riaditeľky MŠ

     

  • Informovaný súhlas zákonného zástupcu dieťaťa o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole

  • Ekoolympiáda

    Pod záštitou Slovenskej komisie pre Unesco sa konal 2. ročník vzdelávacieho programu – Ekoolympiáda. Táto vedomostná hra ponúka nový spôsob učenia environmentálnej výchovy, inovatívne – digitálne a organizuje ju o.z. Planet Lover. V tomto šk. roku súťažili žiaci v 5 rôznych témach: voda, oceán, pôda, odpad, klimatická zmena a bola určená pre žiakov 7. – 9. ročníka. Ambasádormi projektu sú slovenskí športovci – držitelia olympijskych medailí: Zuzana Rehák Štefečeková, Danka Barteková a Pavol Hurajt.

    Zúčastnení žiaci:

    7. ročník: Mateo Gróf, Branislav Ondrík, Nela Janžová, Kristína Zimányi

    8. ročník: Marianna Majková

    9. ročník: Dominika Kadlecová, Sofia Novotná

     

    Všetkým za účasť ďakujeme!

     

  • !!!POZOR - OBJEDNÁVANIE UŽ LEN 4 DNI - do 26.3.23!!!

    Dobrý deň všetkým!

    Máme pre Vás skvelú novinu!

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsmsluka/ 

     

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 26.3.2023. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  

    Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!  

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

     S pozdravom a prianím krásneho dňa 

    vedenie školy  

     

     

     

  • BŠ LUKO - prvé úspechy

    Chlapci a dievčatá z prvého stupňa ZŠ s MŠ Lúka už vedia, čo je to poctivo a previdelne trénovať. Každý mesiac ich čaká ligové podujatie v kategórii U10. Naši športovci reprezentujú Basketbalovu Školu LUKO a zároveň aj našu Základnú školu v Lúke, ktorá nám vytvára podmienky pre trénovanie. Ďakujeme pani riaditeľke, že nás podporuje v našej športovej činnosti!

     

    Školáčik som ešte malý,

    športovať ma ale baví.

    Po škole už viem, čo budem robiť, 

    do koša loptu pôjdem hodiť.

    3-krát do týždňa makať chcem,

    športovec budem dobrý, ja to viem. 

    Ihrisko 28 metrov má, 

    s loptou na koš sa táto hra hrá.

    5 spoluhráčov na ihrisku podáva výkon, 

    poď aj ty a svojou snahou sa k nám prikloň!

    Sme len Lúčanské Včielky malé, basket už v srdci a hlave máme.

    Prvé výsledky nás nenechali dlho čakať, veru má pravdu tréner - oplatí sa makať!

     
  • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu - PONOŽKOVÁ VÝZVA

    Čo je Ponožková výzva?

    #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a lepším.

    Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

    Témou tohtoročnej ponožkovej výzvy je „WITH US NOT FOR US“ poukazujúc na to, že ľudia s Downovým syndrómom sú tu s nami, nie pre nás.

    Obuj si aj ty 21. marca dve odlišné ponožky, odfoť sa a zdieľaj fotku na svojich sociálnych sieťach s hashtagom #PonozkovaVyzva.

    Rozdielne ponožky si zajtra môžeme dať do školy všetci spoločne a  takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

    https://downovsyndrom.sk/v16/sites/default/files/1.jpg

  • Tvorivko - Veľká noc

  • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

    Riaditeľka ZŠ s MŠ Lúka 135, Mgr. Adriana Holániová, so súhlasom zriaďovateľa v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods. 5) oznamuje, že poskytuje žiakom 5. až 8. ročníka z organizačných dôvodov na deň  22. marca 2023 (streda) riaditeľské voľno. Dňa 22. marca 2023 sa uskutoční testovanie žiakov deviateho ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. Vzhľadom na to, že bude veľa učiteľov zapojených do organizácie testovania, v tento deň prídu do školy iba žiaci 9. ročníka a žiaci 1. stupňa. V uvedený deň bude v prevádzke ako obyčajne MŠ,  ŠJ  a  ŠKD pri ZŠ s MŠ Lúka 135.

  • Okresné kolo vo vybíjanej

    14.3.2023 sa žiačky 4.-7. ročníka zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. Dievčatá odohrali 3 zápasy s tesnými rozdielmi, bohužiaľ v náš neprospech. Boli sme najmladšie družstvo, nakoľko gro nášho družstva tvorili hráčky 4. a 5. ročníka. Samozrejme, neľutujem a plne obhajujem výber týchto dievčat, nakoľko sú to naše školské začínajúce športovkyne. O tom svedčia aj výsledky, kde sme prehrali v skupine so Starou Turou o 2 body a so ZŠ Odborárskou o 3 body. Taktiež musím pochváliť aj naše dve staršie dievčatá za vedenie, nápomoc a uvedenie do hry našich začiatočníčiek. Verím, že o rok budeme bojovať o popredné miesta. Dievčatám za vzornú reprezentáciu školy veľmi ďakujem a teším sa s nimi na ďalšie športové akcie.

    D. Lupták 

  • Pozerajte našimi očami

    V pondelok 13.3.2023 sme žiakom našej školy sprostredkovali mimoridane zaujímavú interaktívnu besedu so zrakovo znevýhodnenými osobami. Dozvedeli sa veľa zaujímavých faktov zo života ľudí postihnutých čiastočným poškodením, alebo úplnou stratou zraku - nielen to, akým spôsobom sa v každodennom živote vyrovnávajú so svojím hendikepom, aké pomôcky (okrem bielej paličky) im uľahčujú život, akým významným pomocníkom je pre nich vodiaci pes atď. Najdôležitejším mementom besedy bolo predovšetkým to, že my, ostatní, ich nesmieme prehliadať, nesmieme ich obchádzať "na slepo", že našou úlohou je podať im pomocnú ruku.

  • Fašiangový karneval

    V utorok 21.2.2023 sme karnevalom ukončili fašiangové obdobie. Pre žiakov 1. stupňa ho pod vedením p. uč. R. Dörnhöferovej pripravili žiaci 8. ročníka. Ôsmaci pre svojich mladších kamarátov vyzdobili telocvičňu, zorganizovali zábavné súťaže a skvelú hudbu, po ktorej boli všetci žiaci aj učitelia dobre naladení. Porota vyhodnotila masky a deťom odovzdala rôzne výhry. Úplne na záver p. Janka Ondríková deti roztancovala v rytmoch disco. Všetkým organizátorom a účinkujúcim patrí veľká vďaka!

    Pre deti z MŠ karneval pokračoval v popoludňajších hodinách v jedálni. Aj tu p. Ondríková v úlohe animátorky zabavila a roztancovala nielen všetkých škôlkarov, ale aj ich rodičov, za čo jej patrí srdečná vďaka!!!

    KARNEVAL  DETÍ  MŠ

    Fašiangy,Turíce, Veľká noc príde ...touto piesňou sa začal karneval detí z materskej školy. Deti prišli v krásnych maskách od výmyslu sveta – bol tam Jánošík, žirafa, snehulienka, anjel, futbalisti, baletka, lienky, zlodej, hasič, šašo, psíkovia z Labkovej patroly, jednorožec, princezné Elzy, kozmonaut, Bathman, poľovník aj upír.

    Ďakujeme mamičkám za občerstvenie a zákusky, na ktorých si najmä deti pochutnali. Po karnevalom programe detí sa začala zábava, o ktorú sa postarala p. Ondríková, ktorej sa chceme veľmi pekne poďakovať. Za jej temperament, spoluprácu s deťmi, ale i s rodičmi. Ďakujeme Vám a tešíme sa na spoluprácu o rok.

                                                                                                                            Helena Chnupová, ZRŠ

  • MsKMPn: Bábkové predstavenie „Stolček, prestri sa!“

    Rozprávky – kto by ich nemal rád? Sprevádzajú nás od útleho detstva po celý život. Jednou z alternatív, ktoré nás pozývajú do rozprávky, je nepochybne knižnica. V pondelok 20.2.2023 žiaci 1., 2.A a 2.B triedy navštívili Mestskú knižnicu mesta Piešťany, aby vstúpili do rozprávky prostredníctvom bábkového predstavenia „Stolček, prestri sa!“.

    Ďakujeme za krásny kultúrny zážitok a tešíme sa na ďalšie stretnutia s rozprávkami...!

  • Návšteva Divadla A. Bagara v Nitre

    Vo štvrtok 9.2. sa žiaci 4., 5., 6. a 7. ročníka zúčastnili výletu do Nitry. Žiaci mali možnosť v Divadle Andreja Bagara vidieť rozprávku na motívy legendy o bájnom anglickom ľudovom hrdinovi Robinovi Hoodovi. Ten údajne žil v Sherwoodskom lese v Nottighamshire v strednom Anglicku v čase vlády kráľa Richarda I. Levie srdce. Robin Hood bol šľachetný zbojník, pomstiteľ bezprávia a ochranca chudobných. Rozprávka bola vtipne spracovaná a deti boli často zapojené do jej príbehu.

  • Návšteva vernisáže v Piešťanoch

    V pondelok 13.2.2023 sa naše žiačky navštevujúce výtvarný odbor ZUŠ zúčastnili vernisáže výstavy bábok v Mestskej knižnici v Piešťanoch. Výstavu pod názvom „Depozitárium“ pripravila uznávaná scénografka a kostýmová výtvarníčka Martina Fintorová. Žiaci sa dozvedeli mnoho nielen o práci divadelného scénografa, režiséra a bábkoherca, ale mohli sa s reálnymi bábkami zoznámiť aj zblízka a skúsiť si, ako sa bábka na javisku ovláda , „oživuje“ a vytvára ilúziu pohybu.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Lúka 135
    Lúka 135, 916 33
  • ZŠ: 033/77 852 21, 0905 569 521
    MŠ: 0901 705 247
    ŠJ: 033/77 851 22

Fotogaléria