Dobrý deň :)

  • Mc Donald´s Cup

    Mc Donald´s Cup už takmer štvrťstoročie hostí na futbalových ihriskách žiakov a žiačky 1. stupňa základných škôl z celého Slovenska.

       Vyhlasovateľ turnaja : Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

       Spoluorganizátor : Slovenský futbalový zväz.

       Generálny partner : Mc Donald´s Slovakia

     

       I tento školský rok sa naša škola zúčastnila tejto športovej akcie v zložení :

    Nikolas Michalka – 4. ročník

    Jonáš Lacko – 4. ročník

    David Turovský – 4. ročník

    Nikolaj Tiščenko – 3. ročník

    Tomáš Tekula – 3. ročník

    Michal Masár – 3. ročník

    Matúš Gajdošech – 3. ročník

    Juraj Moravčík – 2. ročník

     

       Chlapcov posilnila i účasť 2 dievčat zo 4. ročníka, Luciou Kutajovou Ellou Gajdošech.

     

       S výdatnou podporou a prirodzenou autoritou našich 2 ,,superkoučov“, p. Tiščenka ( rodiča nášho hráča Nikolaja Tiščenka) a p. Michalku ( rodiča nášho hráča Nikolasa Michalku), ktorí našich futbalistov motivovali, inšpirovali, striedali, povzbudzovali...., sme bojovali proti tímom detí zo Svätého Jozefa, ZŠ Tematínska Nové Mesto nad Váhom, ZŠ Považany, ZŠ Bošáca.

       I napriek pomerne chladnému počasiu, prežili deti príjemné slnečné športové dopoludnie, a tak si spestrili obyčajný pracovný deň prežitý v školskej lavici.

                                                                                                       A. Zsolnayová

  • 2%

    Vážení rodičia a priatelia školy,
    pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2 % z dane!
    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše SRRZ pri ZŠ s MŠ Lúka 135.
    Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Prosím, využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2 %!
    Finančné prostriedky budú použité na:

    • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
    • skvalitnenie vybavenia školy a areálu školy

    Ak sa rozhodnete darovať nám 2 % zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

    Vyhlásenie predvyplnené pre SRRZ pri ZŠ s MŠ Lúka 135:

    Vyhlasenie2022.pdf

     

    Ako postupovať?

    • Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás vykoná zamestnávateľ?

    Do 15. 2. 2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.
    Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane.
    Z tohto potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2 % z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
    Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane, v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.


    Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:
    Obchodné meno alebo názov: SRRZ pri Základnej škole s materskou školou v Lúke 135
    Identifikačné číslo (IČO): 173196170579
    Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením) doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho trvalého bydliska (posledný deň v tomto roku je utorok 2. 5. 2023)

    • Podávate si daňové priznanie sami?

    Riadne vyplňte daňové priznanie.
    Vypočítajte si Vaše 2 % z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 €.
    V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2 % z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania).


    Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:

    Obchodné meno alebo názov: SRRZ pri  Základnej škole s materskou školou v Lúke 135
    Identifikačné číslo (IČO): 173196170579
    Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31. 3.) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

    • Postup pre právnické osoby

    Riadne vyplňte daňové priznanie.
    Vypočítajte si Vaše 1 % z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 €).
    V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1 % z dane v prospech 3 prijímateľov (VI. časť priznania).

     

    Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:
    Obchodné meno alebo názov: SRRZ pri Základnej škole s materskou školou v Lúke 135

    Identifikačné číslo (IČO): 173196170579
    Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
    Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

  • Píšem, píšeš, píšeme...

    Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne vyhlásila už XXI. ročník literárnej súťaže. Téma bola ľubovoľná, žáner poézia/próza. Do súťaže sa zapojili tretiaci Timejka Grófová a Jurko Hubinský. Timejka si vybrala tvorbu milých básničiek a Jurko príbeh o dedkovi, ktorý spestril vlastnými ilustráciami.

    Obom súťažiacim držíme v súťaži palce!

  • Exkurzia v HaZZ v Novom Meste nad Váhom

    V piatok 21.4.2023 žiaci 1. stupňa (1., 2.A, 2.B, 3. a 4. trieda) navštívili HaZZ v Novom Meste n/V., aby sa oboznámili s prácou profesionálnych hasičov. Okrem prehliadky interiéru a exteriéru sa detailne oboznámili s výbavou profesionálnych hasičov, s vybavením hasičských motorových vozidiel aj záchranného člna. Na záver si deti vyskúšali „hasenie požiaru“.

  • BŠ LUKO konečne na domácej pôde!!!

  • Zábavno-náučné podujatie u tretiakov

    Pri príležitosti Dňa Zeme pripravil Ústav krajinnej ekológie SAV Bratislava aktivitu s názvom Včelárstvo a ekosystémové služby. Deti sa dozvedeli zaujímavosti o ekosystémových službách, o včelárstve a včielkach. Zároveň videli praktické ukážky včelárskych potrieb a včelárskych produktov. Včielky sú pre prírodu významné nielen ako opeľovače, ale ich produkty majú významnú úlohu pre človeka. Deti dostali za pozorné počúvanie a aktívnu účasť malé sladké odmeny a drevenú včielku.

    Lektorkám ďakujeme za poučné a zábavné podujatie.                    tr. uč.

  • Výtvarná súťaž "Vesmír očami detí"

    Dňa 12.4.2023 boli v priestoroch ZUŠ Karola Pádivého v Trenčíne odovzdané ocenenia víťazom regionálneho kola 38. ročníka výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Odovzdávanie ocenení bolo spojené so slávnostnou vernisážou a výtvarným workshopom pod vedením známeho výtvarníka Jozefa Vydrnáka. Našu školu v kategórii 1. stupňa ZUŠ úspešne reprezentovala žiačka 4. ročníka Mirka Šnáblová, ktorej ocenený obrázok postupuje do celoslovenského kola súťaže. Mirke blahoželáme a prajeme veľa ďalších tvorivých úspechov.

  • Život pri rybníku

    21. 4. boli deti MŠ opäť pozvané k p. Jozefovi Štefancovi, tentokrát, aby pozorovali život v rybníku. Deti si mohli samé kŕmiť ryby a dokonca aj chytiť na udicu. S chytenými rybkami sa mohli pohrať vo vedierku s vodou. Zistili, akú majú farbu, povrch tela, ako dýchajú a pozorovali spôsob ich pohybu vo vode. Ďakujeme p. Štefancovi za zážitkové učenie, z ktorého mali deti veľkú radosť.

  • Chemická olympiáda kat. D

    Po kratšej prestávke sa naša škola opäť zapojila do chemickej olympiády. Po úspešnom domácom a následne školskom kole si Marianna Majková z 8. ročníka zmerala svoje praktické zručnosti a teoretické vedomosti v okresnom kole v Novom Meste nad Váhom. Náročné teoretické kolo stoplo jej ďalší postup.

    Ďakujeme za reprezentáciu školy!       Ing. Šutovská

  • Jarný zber papiera

    Milí rodičia, žiaci, pedagógovia, priatelia,

    opäť môžete prispieť k ochrane životného prostredia tým, že sa zapojíte do jarného zberu papiera, ktorý sa uskutoční v dňoch 21. - 28. apríla 2023.

    Zviazaný papier môžete odovzdať p. školníkovi v čase od 7.00 do 14.00 hod.

    Upozornenie: zberá sa papier, noviny, časopisy, informačné letáky a pod., kartón sa nezberá!

    ĎAKUJEME!

  • Prednáška NEPZ

    Lektori Tomáš a Miška pripravili opäť pre starších žiakov zaujímavú prednášku s názvom Otvorený oceán a koralový útes. V rámci výchovno-vzdelávacieho projektu sa dozvedeli o tom, že koralový útes je druhovo najbohatší ekosystém na Zemi a je zložený z miliardy drobných živočíchov. Taktiež o význame planktónu, ale aj o alarmujúcom poklese populácie tuniakov, žralokov či blednutí koralov.                                                  koordinátor ENV

  • Dejepisná olympiáda - krajské kolo

    Dňa 3.4.2023 sa v Trenčíne uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády, do ktorého si vybojovala postup z okresného kola Kristína Hubinská, žiačka 8. ročníka. V konkurencii škôl 9 okresov Trenčianskeho kraja sa opäť nestratila. Vo svojej kategórii D bola úspešnou riešiteľkou a obsadila vynikajúce 6. miesto. Ďakujeme za výbornú reprezentáciu!

  • Dotácia na stravu v školskej jedálni

    Vážení rodičia,

    ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu v školskej jedálni, požiadať o ňu elektronicky do 13. 04. 2023 prostredníctvom aplikácie edupage v časti:

    Žiadosti/Vyhlásenia – Pridať žiadosť/vyhlásenie - žiadosť o dotáciu na stravu (návratku) – vyplniť dátum a odoslať žiadosť

    https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u4450

    V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (viď. Zápisný lístok stravníka).

    V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

    Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:- 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed,- 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,- 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

    V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ). Potvrdenie pod lekára je potrebné odovzdať osobne alebo elektronicky vedúcej jedálne spolu s IBAN, na ktorý bude zriaďovateľ zasielať dotáciu.

    Pozor !

    V prípade keď sa dieťa nezúčastní na vyučovaní, treba dieťa z obeda odhlásiť, inak bude poplatok za obed rodič hradiť v plnej sume.

  • ROZPRÁVKOVÉ DOPOLUDNIE S ANDERSENOM

    Kto chce zažiť skvelú zábavu a dobrodružstvo, ten nech sa zúčastní na rozprávkovom dopoludní s Andersenom!

    Každoročne si pripomíname výročie narodenia svetoznámeho rozprávkara dánskeho pôvodu H. CH. Andersena. Jeho dátum a miesto narodenia je 2. apríl 1805, Odense. (Dánsko.) A s tým sa spája aj školská akcia: ,,Deň s Andersenom“. Najbližší termín k výročiu jeho narodenia je 31.03.2023. Preto práve v tento deň je vyhlásený už 18. ročník medzinárodného podujatia na podporu čítania rozprávok. Je to deň plný dobrodružstva, kreativity a súťaživosti. Toto rozprávkové podujatie spája  deti a knihovníkov malých obcí aj veľkých miest bez rozdielu národností. Je to dopoludnie plné zábavy, rozprávania, súťaživosti, čítania, vyrábania i smiechot. Na našej škole všetci žiaci prvého stupňa boli zapojení do tohto podujatia. Zapojili sa do literárnych workshopov, pozreli si divadelné predstavenia Chrobáčik (v podaní p. Ondríkovej a jej sestry) a Túlavý braček. Zasúťažili si vo vedomostiach o povestiach v literárnom kvíze, čítali si rozprávkové knižky.

     „Nie je krajších rozprávok, než sú tie, ktoré píše sám život.“  H. Ch. Andersen

    Koordinátorka: Mgr. Ingrid Štibányiová

  • Podporme BŠ LUKO!

    Ahojte, milí rodičia a naši spolužiaci!

    Sme deti z našej malej školičky,

    máme rady šport a nebojíme sa loptičky. 

    Nepýtame peniaz, no podporu u Vás hľadáme,

    dôležitý link na Vašom Facebooku na zdieľanie. 

    V linku nájdete video naše z basketu, 

    neurobí Vám to veľkú robotu. 

    Za každé zdieľanie ĎAKUJEME!

    Už teraz sa z Vašej podpory RADUJEME!

    Lúčanské Včielky a Kočovskí Bociani,

    hlavne deti Basketbalovej Školy LUKO.

  • Basketbalový camp BŠ LUKO 2023

  • Výchovný koncert

    Občianske zduženie „Škola života“ ponúka rôzne koncerty pre žiakov ZŠ od slovenského  folklóru, cez muzikálovú tvorbu až po výchovne koncerty o prvej pomoci, či bezpečnosti na cestách. Nás oslovil program Československý muzikál, ktorý bol prierezom muzikálovej tvorby a ponúkol známe pesničky z muzikálov Na skle maľované, Neberte nám princeznú, Fontána pre Zuzanu, Hamlet, Krysař a pod.  Koncert sa odohral v našej telocvični dňa 28.3.2023 a pesničky zaspieval p. Jaroslav Gažo so sprievodom gitaristu p. Juraja Jaroščiaka. O výbornú priam „koncertnú“ atmosféru so všetkým, čo k tomu patrí – tlieskanie, spievanie, mávanie, sa postarali naši žiaci, niektorí si išli pri tom priam „hrdlo vykričať“. Finále koncertu však už mali pevne v rukách naši deviataci, ktorí sa opäť ukázali ako správny tím. Ďakujeme za pekný kultúrny zážitok.

  • Veľkonočná výstava v Lúke

    Dňa 24. marca sme navštívili veľkonočnú predajnú výstavu ručných prác členiek a členov ZO JDS Lúka v nebytových priestoroch pani Libuše Zámečníkovej, ktorá nás privítala a predstavila krásne veľkonočné výrobky. Výstava bola spestrená ochutnávkou veľkonočných medovníkov. Pre potešenie sme si odniesli zakúpené veľkonočné vajíčka, dekoráciu a šibáky. Ďakujeme za milé privítanie a odporúčame rodičom výstavu navštíviť.

  • Marec – mesiac kníh

    Deti z MŠ si pripomenuli marec – Mesiac kníh pozvaním svojich súrodencov do materskej školy, aby im prečítali rozprávky a príbehy zo svojich kníh. Akcia prebiehala dva týždne popoludní a vystriedalo sa 9 súrodencov. Ďakujeme Simonke Šlahorovej, Sofii Tormovej, Ladke Adamusovej, Pavlínke Kubicovej, Lívii Polóniovej, Natálii Kravárikovej, Matúšovi Riškovi, Dávidovi Turovskému a Karolínke Štipanitzovej za čítanie rozprávkových príbehov.

  • 28.3. DEŇ UČITEĽOV

    „Ak sa človek má stať človekom, musí sa vzdelávať.“ Jan Amos Komenský

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Lúka 135
    Lúka 135, 916 33
  • ZŠ: 033/77 852 21, 0905 569 521
    MŠ: 0901 705 247
    ŠJ: 033/77 851 22

Fotogaléria