Dobrý deň :)

  • Halloween v ŠKD

    V utorok 24.10.2023 sme mali v ŠKD Halloween popoludnie plné súťaží, zábavy, hier, tancov. Deti si vymaľovali veselé obrázky a pochutnali na sladkých a slaných dobrotách. Veselé kostýmy, zábavné úlohy a vyzdobené tekvičky vyčarili nejeden úsmev na tvárach detí.

  • Plavecký výcvik

    V dňoch 16.10. – 20.10.2023 žiaci 3.A a 3.B absolvovali plavecký výcvik. Vo vynovených priestoroch plaveckého bazéna SPŠ v Novom Meste nad Váhom, pod odborným vedením skúsených plaveckých inštruktorov - členov športového klubu Penguin - získali pozitívny vzťah k plávaniu, deti v kategórii začiatočníci si zároveň osvojili základy plávania a deti v kategórii pokročilí si aktívne rozvíjali svoje už skôr získané plavecké zručnosti.

  • Jeseň v ŠKD

    Na školskom dvore nastal tento týždeň „malý zhon“ – slnečné počasie, krásne sfarbená príroda a výborná nálada sprevádzala deti zo ŠKD pri púšťaní šarkanov. Aj keď nám vetrík veľmi neprial, nakoniec sa umúdril  a deti sa spontánne vyšantili. Šarkany boli krásne a vznášali sa v povetrí ako vtáci. Deti neúnavne behali a tešili sa, keď ich šarkan vzlietol najvyššie. Boli to príjemne strávené popoludnia v spoločnosti detí na školskom dvore.     

    Dňa 16.októbra sme si pripomenuli Svetový deň zdravej výživy. Zdravá výživa predstavuje jednu z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu, často sa však na to zabúda. A keďže nám záleží na zdraví detí, pochutili sme si s nimi na zdravom olovrante zostaveného zo zeleniny a ovocia. Tento deň sa nám páčil aj preto, že deťom v príjemnej spoločnosti chutilo omnoho viac a podporili svoje zdravie množstvom vitamínov - zdravo sme si zamaškrtili na ovocí a zelenine.

    „Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“  La Rochefoucauld

  • Okresné kolo vo futbale

     

    Žiaci piateho a šiesteho ročníka sa stretli v Okresnom kole vo futbale v Novom Meste nad Váhom. 

    Aj keď som telocvikár, s futbalom nie som až taký kamarát. No naši borci zo ZŠ s MŠ Lúka mi ukázali krásu aj tohto športu. Z prehľadom vo veľkej konkurencií si naši chlapci bez zaváhania poradili s každým súperom. V skupine porazili Čachtice 2:1.

    ZŠ Nálepkovej nalepili 3:2. Hornú Stredu porazili 4:2.

    Následne sme sa dostali do pavúka z družstvami iných skupín. Chalani už boli rozohraní a súperom nedali žiadne šance. Lúka - ZŠ Svetého Jozefa 4:0.  Vo finále sme sa stretli so ZŠ Tematínskou, ktorú chlapci odrovnali 3:0.  

    Všetci chlapci podali excelentný výkon. No dobre sa pozeralo na virtuózny výkon v podaní Lucasa Domina, mrštnosť Eliáška Panika, v obrane vždy na správnom mieste úradovali Adam Janžo, Lukáš Opet, Jarko Zimanyi. Dojem nepriestrelnej osobnosti tvoril Duško Petrgalovič.

    Samozrejme svojou dobrou hrou prispeli aj Filip Kusovský, Jonáš Lacko, Dávid Turovský, Nikolas Michalka. 

    Ďakujeme za pripravensoť trénerom, ktorí sa venujú chlapcom. 

    Konečné poradie mužstiev:

    1. Lúka
    2. Tematinska, NM
    3. Sv. Jozefa, NM
    4. Stará Turá
    5. Odborárska, NM
    6. Podolie
    7. Čachtice
    8. M. Lieskové
    9. Nálepkova, NM
    10. Pobedím 
    11. Kočovce
    12. Bošáca
    13. Považany
    14. H. Streda
    15. Beckov
  • Deň bielej palice

    Zrak je jeden z piatich zmyslov, vďaka ktorému robíme veci automaticky. Zamyslíme sa však aj nad tým, čo to obnáša, keď zrak postupne slabne, alebo ho človek úplne stratí? Dňa 9. októbra sme si v materskej škole za účasti prvákov pripomenuli medzinárodný Deň bielej palice, ktorý sa venuje slabozrakým a nevidiacim ľuďom. Navštívil nás pán Juraj Práger s manželkou a vodiacim psom Lukym. Pútavo deťom porozprával, aj názorne ukázal, aké pomôcky mu pomáhajú začleniť sa do bežného života aj s takým hendikepom. Bežný človek pozná bielu palicu a psa, podľa ktorých vie, že je niekto nevidiaci. Avšak tu sa deti i pani učiteľky oboznámili s ďalšími pomôckami, ktoré sú súčasťou týchto ľudí. Deti asi najviac zaujali hovoriace hodinky, kalkulačka, mobilný telefón a zariadenie na rozpoznávanie farieb. Zaujímavosťou bol aj indikátor hladiny vody, vďaka ktorému sa nevidiaci nepopáli pri nalievaní čaju, alebo nepreleje vodu. Zoznámili sa aj s braillovým písmom. Najväčším zážitkom bol psík Luky, ktorý je špeciálne cvičený a počúval na slovo. Je veľkou pomocou pre nevidiaceho, ktorého nielenže vedie, ale upozorňuje ho aj na prekážky a ak mu niečo spadne, podá mu to. Nikto sa ho nebál a mohol si ho aj pohladkať. Na záver sme si spravili spoločnú fotku a poďakovali za veľmi prínosnú prezentáciu.

  • Biela pastelka - vyhodnotenie

    Dňa 04. 10. 2023 sa v našej škole uskutočnila charitatívna zbierka Biela pastelka. Zakúpením symbolickej bielej pastelky sme spoločne vyzbierali sumu 123,43 eur. 

    Všetkým veľmi pekne ďakujeme !

  • Biela pastelka - finančná zbierka

    Dňa 04.10.2023, v stredu, sa uskutoční na našej škole zbierka pre nevidiacich a slabozrakých Biela pastelka.

  • Jesenný zber papiera - vyhodnotenie

    V jesennom zbere papiera sa vyzbieralo 2 798 kg starých novín, časopisov, letákov a kartónu. Za svoju snahu budú jednotlivé triedy odmenené bodmi v školskej olympiáde. Do zberu sa zapojili aj naši najmenší, škôlkari spolu s rodičmi priniesli 79 kg. Na jar bude zber pokračovať svojou druhou časťou.

    Všetkým veľmi pekne ďakujeme!

  • Svetový deň mlieka v školách

    Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Mlieko a mliečne produkty pomáhajú vyplniť požiadavky na plnohodnotnú výživu rastúceho organizmu. Cieľom tohto dňa je upozorniť na význam a pozitíva mliečneho programu a dôležitosť konzumácie mliečnych výrobkov deťmi. „Biely deň“ si dňa 27.9.2023 pripomenula aj naša škola. Žiaci aj učitelia prišli oblečení  v bielych tričkách, začiatkom druhej hodiny bol prostredníctvom školského rozhlasu odprezentovaný  príspevok o význame mlieka a mliečnych výrobkov v živote človeka. Pani kuchárky pripravili „mliečnu“ desiatu a obed. Pani učiteľky počas dňa obohatili výučbu o množstvo aktivít s danou tematikou prostredníctvom prezentácie, pracovných listov. Viedli nenútenú konverzáciu s cieľom overiť si informácie, ktorými deti disponujú a následne si dané vedomosti rozšírili. V školskom rozhlase bola vyhlásená súťaž o najoriginálnejší výrobok z obalov mliečnych výrobkov. I napriek tomu, že bude vyhodnotená až 16.10.2023 pri príležitosti Svetového dňa výživy, žiaci niektorých tried spolu s pani učiteľkami prejavili iniciatívu v predstihu a v niektorých triedach už možno obdivovať množstvo originálnych a kreatívnych prác. Tento deň si  deti veľmi užili, dozvedeli sa množstvo nových informácií a v neposlednom rade si  pripomenuli podstatu tohto dňa veľmi príjemnou formou.

  • Úspech vo výtvarnej súťaži

    Počas letných prázdnin prebehlo vyhodnotenie celoslovenskej výtvarnej súťaže “Povesti o jaskyniach na Liptove”, ktorú vyhlásilo Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Diplom za víťaznú prácu v kategórii 7-12 rokov spolu s peknými cenami získala naša žiačka Lucka Kutajová.Lucke srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

  • Školský zber papiera

    Milí rodičia, žiaci, pedagógovia, priatelia,

    opäť môžete prispieť k ochrane životného prostredia tým, že sa zapojíte do zberu papiera, ktorý sa uskutoční v dňoch 25. - 29. septembra 2023.

    Zviazaný papier môžete odovzdať p. školníkovi v čase od 7:00 do 15:00 hod.

    Zberá sa papier, noviny, časopisy, informačné letáky, kartón a pod.

    ĎAKUJEME!

  • Celoškolské a triedne rodičovské združenie

    Vážení rodičia/zákonní zástupcovia,

    srdečne Vás pozývame na celoškolské RZ, ktoré sa uskutoční v pondelok 25.9.2023 o 15:30 hod. v školskej jedálni pri ZŠ. Po celoškolskom RZ budú nasledovať triedne rodičovské združenia v jednotlivých triedach.

    Vaša účasť je nutná z dôvodu voľby zástupcov do rady školy.

  • Exkurzia VARENIE LEKVÁRU

    Hneď v úvode nového školského roka, v pondelok 11.9.2023, sa žiaci 3.A a 3.B triedy vybrali na exkurziu na Gazdovský dvor v Turej Lúke. Exkurzia bola zameraná na spracovanie ovocia, predovšetkým na varenie slivkového lekváru. Deti sa dozvedeli nielen o tom, ako sa ovocie pestuje, ale zopakovali a rozšírili si poznatky aj o rôznych možnostiach jeho spracovania tradičnými spôsobmi (sušenie, varenie lekváru, zaváranie, pálenie atď.). Prípravu domáceho slivkového lekváru si vyskúšali aj prakticky. Pri tom si i zaspievali a zatancovali. Najväčšou odmenou bola ochutnávka lekváru na čerstvom chlebíku a domáca ovocná limonáda.

  • Začiatok školského roka 2023/24

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Začiatok školského roka 2023/24.

  • 4. 9. 2023

    Aktualizovali sme modul september

  • Slávnostné otvorenie školského roka

    Vážení rodičia a milí žiaci!

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa  04. 09. 2023 o 7:50 hod. za priaznivého počasia na nádvorí školy (inak na 1. poschodí). Následne sa žiaci rozídu do svojich tried, kde im budú od triedneho učiteľa poskytnuté pokyny o organizácii prvého školského týždňa.

    Oznamujeme Vám, že obed aj desiata v školskej jedálni sa pre prihlásených žiakov bude vydávať v školskej jedálni od 05. 09. 2023. Upozorňujeme, že odhlásiť z obeda a desiatej bude možné len deň vopred do 14:00 hod cez edupage alebo telefonicky. V nevyhnutnom prípade, ak dieťa alebo žiak ochorejú do rána, odhlásenie je možné len do 7:30 hod. telefonicky.

    Školský klub detí bude v prevádzke od 05. 09. 2023.

    Tešíme sa na Vás  v novom školskom roku !

  • Rozvrh hodín na šk. r. 2023/2024 a zmena organizácie ŠKD

    Na edupage je zverejnený rozvrh hodín na školský rok 2023/2024.

    Prosíme rodičov žiakov 1. stupňa, ktorí prihlásili svoje dieťa do školského klubu detí (ďalej ŠKD), aby si premysleli čas odchodu dieťaťa z ŠKD. Je to pre nás dôležitá informácia pri organizácii prevádzky ŠKD. Zároveň prosíme rodičov, aby čas odchodu dieťaťa z ŠKD vyznačili na zadnej strane zápisného lístka, ktorý dostanú žiaci dňa 4. 9. 2023 a obratom zápisný lístok poslali po žiakovi do školy. Prevádzka ŠKD je do 15:40 hod. 

    Za spoluprácu vopred ďakujeme.

  • Kým sa ozve prvé zvonenie

  • Rodičia, na slovíčko...

    Milí rodičia, nechajte sa inšpirovať pekným príspevkom z internetu.

    Určite stojí za prečítanie a zrealizovanie :) 

    Začína sa nový školský rok a my by sme Vás všetkých chceli poprosiť o láskavosť.

    Prosím, sadnite si so svojím dieťaťom na 5 minút a vysvetlite mu, že byť vysoký, nízky, bacuľatý, chudý, čierny alebo biely nie je otázkou voľby. Že nie je nič zlé na tom nosiť každý deň tie isté topánky. Vysvetlite im, že použitý batoh nesie rovnaké sny (a knihy) ako nový. Naučte ich neposmievať sa z niekoho, pretože je „iný“ alebo nemá rovnaké možnosti ako ostatní. Vysvetlite im, že posmešky bolia... a že do školy sa chodia UČIŤ, NIE SÚŤAŽIŤ.

    TY A JA MÁME ROVNAKÚ HODNOTU! VZDELÁVANIE ZAČÍNA DOMA...

    Tento text opäť zdieľame, pretože v ňom vidíme veľa pravdy. Rozprávajme sa so svojimi deťmi, buďme "prítomní", keď s nimi trávime čas, aby poznali svoju hodnotu a nehľadali ju v prekonávaní žiadnych viac či menej absurdných internetových výziev.

  • Informácie pre rodičov škôlkarov

    Milí rodičia,

    v septembri čakáme Vaše deti v materskej škole.

    Čo všetko budú pri nástupe potrebovať?

    • podpísané papučky s bielou podrážkou a uzavretou pätou (nie šľapky, kroksy)
    • náhradné oblečenie (najmä spodné prádlo)
    • pršiplášť, gumené čižmy
    • pyžamo
    • kefku bez pasty
    • balík papierových vreckoviek
    • igelitové vrecúško v prípade znečistených vecí
    • nové deti prefotený zdravotný preukaz poistenca
    • všetko je potrebné podpísať menom dieťaťa
    • ostatné tlačivá budú uložené v skrinke Vášho dieťaťa

    Čo je zakázané nosiť do MŠ

    • hračky z domu
    • drahé, cenné predmety
    • sladkosti a iné jedlo odkladať v skrinke, či vo vreckách detí

    Deti privádzajte v čase od 6,45 - do 8,00 hod. V prípade náhlej chorobnosti alebo nevoľnosti kontaktovať učiteľku do 8,00 hod. 0901 705 247

    Tešíme sa na vás, vaše pani učiteľky Helenka a Zuzka.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Lúka 135
    Lúka 135, 916 33
  • ZŠ: 033/77 852 21, 0905 569 521
    MŠ: 0901 705 247
    ŠJ: 033/77 851 22

Fotogaléria